Kouluvarsojen laatuarvostelu

Ohjeita osallistumiseen

»  Ennen ilmoittautumista tutustu pisteytykseen ja tarkista, että hevosen tiedot ovat oikein sen sivuilla.
»  Tilaisuudet ovat avoinna VRL:n hevosrekisteriin rekisteröidyille hevosille. VH-tunnuksen tulee löytyä hevosen sivuilta linkitettynä VH-profiiliin.
»  Hevosen tulee olla tilaisuuspäivämääränä osallistumansa luokan ikäinen. Jos hevosen sivuilla ei mainita ikää, hevosen oletaan olevan osallistumansa luokan ikäinen. Luokkaansa nuoremmaksi tai vanhemmaksi (sivuilla tai VH-profiilissa) merkityt hevoset hylätään.
»  Tarkistathan osallistumisen ja hevosen tiedot tarkasti, väärin ilmoittautuneet tai osallistumisrajoituksia rikkovat hevoset hylätään.

Osallistumisrajoitukset

Startit
-  3-vuotiaiden luokkaan osallistuva hevonen ei saa olla startannut kilpailuissa. Tilaisuuspäivän jälkeen tulleet startit sallitaan, jos kilpailupäivämäärä pystytään todentamaan hevosen kilpailukalenterista tai starteista ilmoitetaan osallistumisessa.
-  4-vuotiaiden luokkaan osallistuvalla hevosella voi olla max. 10 sijoitusta perinteisissä kilpailuissa, ja max. 20 starttia porrastetuissa kilpailuissa. Sijoitukset tarkistetaan hevosen sivuilta ja VH-profiilin statistiikasta, porrastettujen startit VH-profiilin statistiikasta. Rajojen yli menevät sijoitukset/startit sallitaan, jos ne ovat tulleet tilaisuuspäivämäärän jälkeen. Niistä tulee ilmoittaa osallistuessa tai kilpailupäivämäärä tulee pystyä todentamaan hevosen kilpailukalenterista.
Kaikista lajeista tulleet sijoitukset/startit lasketaan! Hevosella voi siis olla esimerkiksi 5 sijoitusta kouluratsastuksessa ja 5 sijoitusta esteratsastuksessa, mutta ei 10 sijoitusta molemmissa lajeissa.

Jälkeläiset
-  Hevonen ei voi osallistua tilaisuuteen mikäli sen jälkeläinen on palkittu KV-tilaisuudessa tai osallistumassa samaan tilaisuuteen saman ikäisenä tai vanhempana. Ts. hevonen ei voi olla jälkeläistään nuorempi. Mikäli jälkeläinen on KV-palkittu ja haluat ilmoittaa hevosen tilaisuuteen tulee ikääntyminen olla selkeästi hevosen sivuilla ja siitä tulee käydä ilmi, että hevonen on jälkeläistään vanhempi ja jälkeläisen sivuilla ei ole tietoja jotka kumoaisivat tämän.
-  Hevonen ei voi osallistua tilaisuuteen mikäli se itse tai sen jälkeläinen on osallistunut tilaisuuksiin tai tapahtumiin missä vaadittu ikä on vanhempi kuin luokka mihin hevonen on osallistumassa.

Palkinnon uusiminen
-  Palkintoa voi yrittää korottaa vain seuraavassa luokassa (esim. 3v palkittu voi yrittää korottaa 4v luokassa)
-  Jos hevonen uusii aikaisempaa palkintoa, ilmoita osallistuessa palkinto ja tilaisuus, jossa hevonen on aikaisemmin palkittu. Parempi palkinto jää voimaan.
-  Hylätyn hevosen voi ilmoittaa uudelleen mihin tahansa luokkaan, hylätyn uudelleen ilmoittamista ei lasketa uusimiseksi.

Luokat

»  2-vuotiaat
»  3-vuotiaat
»  4-vuotiaat   (otettu takaisin käyttöön toukokuussa 2020)

Usein kysytyt kysymykset

Sukulaisen sivuilta ei löydy kilpailutuloksia, mutta VRL:n sivuilta löytyy. Saako arvosteltava hevonen pisteitä tästä sukulaisesta?
- VRL:n sivuilta löytyvät tulokset arvostellaan. Jos sukulaisen sivuilla VH-tunnusta ei ole linkitetty, tulee se olla arvosteltavan hevosen sivuilla linkitettynä.

Sukulainen on KRJ-palkittu, mutta tulosta ei ole hevosen sivuilla. Saako arvosteltava hevonen pisteitä tästä sukulaisesta?
- Saa mikäli sukulaisen nimen viereen on linkitettynä joko tilaisuus mistä se on palkintonsa saanut, tai linkki VH-profiiliin, jossa palkinto näkyy.

Hevosen ikä on väärin VH-profiilissa, vaikka hevonen on oikean ikäinen. Voiko hevonen päästä tilaisuuteen?
- Ilmoita asiasta heti osallistuessa, niin hevonen pääsee mukaan tilaisuuteen.

© Kouluvarsojen laatuarvostelu   /   kuvat © Gordon Dionne (CC BY-NC-SA 2.0)