Kouluvarsojen laatuarvostelu

Ohjeita osallistumiseen

»  Ennen ilmoittautumista tutustu pisteytykseen ja tarkista hevosen tiedot oikeiksi
»  Voit tuoda tilaisuuteen kolme suvullista hevosta,
    - joista kaksi voi olla kenen tahansa kasvatteja (myös tuomarin)
    - joista yksi voi olla tuomarin kasvatti
»  Evm-sukuisia hevosia voi tuoda rajattomasti tilaisuuteen
»  Voit ilmoittaa jonoon kaksi suvullista hevosta, jotka lisätään tilaisuuteen ilmoittautumisajan jälkeen mikäli tilaisuudessa on tilaa.
»  Tilaisuuden koko on 20 hevosta, ei luokkakohtaista maksimimäärää
    - Tuomareiden hevosia ja evm-sukuisia hevosia ei lasketa mukaan
»  Hevosen tulee olla kilpailupäivämääränä osallistumansa luokan ikäinen. Jos hevosen sivuilla ei mainita ikää, hevosen oletaan olevan osallistumansa luokan ikäinen (muutos 02/20 eteenpäin). Luokkaansa nuoremmaksi tai vanhemmaksi (sivuilla tai VH-profiilissa) merkityt hevoset hylätään.

Muut osallistumisrajoitukset

- Hevonen ei voi osallistua tilaisuuteen mikäli sen jälkeläinen on palkittu KV-tilaisuudessa tai osallistumassa samaan tilaisuuteen saman ikäisenä tai vanhempana. Ts: hevonen ei voi olla jälkeläistään nuorempi. Mikäli jälkeläinen on KV-palkittu ja haluat ilmoittaa hevosen tilaisuuteen tulee ikääntyminen olla selkeästi hevosen sivuilla ja siitä tulee käydä ilmi, että hevonen on jälkeläistään vanhempi ja jälkeläisen sivuilla ei ole tietoja jotka kumoaisi tämän.

- Hevonen ei voi osallistua tilaisuuteen mikäli se itse tai sen jälkeläinen on osallistunut tilaisuuksiin tai tapahtumiin missä vaadittu ikä on vanhempi kuin luokka mihin hevonen on osallistumassa.

Startit
-  3-vuotiaiden luokkaan osallistuva hevonen ei saa olla startannut kilpailuissa. Tilaisuuspäivän jälkeen olevat startit hyväksytään, jos ne pystytään todistamaan. Jos hevosella on sallittuja startteja, ilmoita niistä jo ilmoittautuessa.
-  4-vuotiaiden luokkaan osallistuvalla hevosella voi olla max. 10 sijoitusta perinteisissä kilpailuissa, ja max. 20 starttia porrastetuissa kilpailuissa. Sijoitukset tarkistetaan hevosen sivuilta tai VH-profiilista, porrastettujen startit VH-profiilin statistiikasta.

Palkinnon uusiminen
-  Palkintoa voi yrittää korottaa vain seuraavassa luokassa (esim. 3v palkittu voi yrittää korottaa 4v luokassa)
- Jos hevonen uusii aikaisempaa palkintoa, ilmoita osallistuessa palkinto ja tilaisuus, jossa hevonen on aikaisemmin palkittu. Parempi palkinto jää voimaan.
-  Hylätyn hevosen voi ilmoittaa uudelleen mihin tahansa luokkaan

Luokat

»  2-vuotiaat
»  3-vuotiaat
»  4-vuotiaat   (otettu takaisin käyttöön toukokuussa 2020)

Usein kysytyt kysymykset

Sukulaisen sivuilta ei löydy kilpailutuloksia, mutta VRL:n sivuilta löytyy. Saako arvosteltava hevonen pisteitä tästä sukulaisesta?
- VRL:n sivuilta löytyvät tulokset arvostellaan. Jos sukulaisen sivuilla VH-tunnusta ei ole linkitetty, tulee se olla arvosteltavan hevosen sivuilla linkitettynä.

Sukulainen on KRJ palkittu, mutta tulosta ei ole hevosen sivuilla. Saako arvosteltava hevonen pisteitä tästä sukulaisesta?
- Saa mikäli hevosen nimen viereen on linkitettynä tilaisuus (tai vaihtoehtoisesti linkki VRL:n sivuille) mistä sukulainen on palkintonsa saanut.

Hevosen ikä on väärin VH-profiilissa, vaikka hevonen on oikean ikäinen. Voiko hevonen päästä tilaisuuteen?
- Ilmoita asiasta heti osallistuessa, niin hevonen pääsee mukaan tilaisuuteen.

© Kouluvarsojen laatuarvostelu   /   kuvat © Gordon Dionne (CC BY-NC-SA 2.0)